מתכון

סרדינים כבושים על תבשיל זיתים מבוקעים

2 דירוגים
של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף
של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף

ארוחה מרוקאית לעולם לא תהיה שלמה בלי תבשיל זיתים ארומטי. כאן הוא מצטרף לסרדינים שכבשנו בנוזלי הלימון הכבוש

שימו לב: יש כאן מידה של השקעה בהכנת שני מרכיבי המנה, אבל החיבור ביניהם שווה את המאמץ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסרדינים כבושים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הסרדינים הכבושים

1

מערבבים מלח גס עם נוזל הלימונים הכבושים ומורחים את התערובת על הסרדינים מבפנים ומבחוץ.

2

מניחים את הסרדינים זה על גבי זה בצנצנת ומכסים בשמן זית. הסרדינים מוכנים כעבור יום ויישמרו במקרר עד 4 ימים.

מכינים את תבשיל הזיתים

3

חולטים זיתים במים רותחים למשך דקה. מחליפים מים כדי להיפטר מהמרירות וחולטים דקה נוספת במים רותחים חדשים. מסננים.

4

מחממים סיר עם שמן. מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות, כמון, פפריקה, מלח, את הזיתים וכוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה מאוד עד לריכוך הזיתים.

5

מורידים מהכיריים, מצננים, מוסיפים כוסברה טרייה ומערבבים.

מרכיבים את המנה

6

מניחים את תבשיל הזיתים הקר בצלחות הגשה ומסדרים 3 סרדינים כבושים בכל צלחת. מטפטפים שמן ארגן ומעטרים בעלי כוסברה טריים.