מתכון

סשימי אינטיאס על מלבי מרווה וסלק צלוי

“את הסשימי הזה הגשנו בתקופת הפתיחה של המסעדה”

מרץ 2025
סשימי אינטיאס על מלבי מרווה וסלק צלוי של עומר מילר (צילום: אילון פז)
סשימי אינטיאס על מלבי מרווה וסלק צלוי של עומר מילר (צילום: אילון פז)

מספר עומר. “עכשיו החלטנו להחזיר אותו. מוטי, הסו-שף, טעם אותו בדיוק כשהקונדיטורית הוציאה מלבי מרווה והציע לשלב בין המנות — והשאר היסטוריה.” מתקבלת כמות מלבי גדולה מהדרוש להכנת המתכון. את היתר אפשר להגיש כקינוח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 4- מנות:

למלבי:

לסלק:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מכינים את המלבי: מערבבים קורנפלור עם מעט חלב.

2

מביאים לרתיחה את יתרת החלב עם שמנת מתוקה, סוכר, מרווה, דבש וקליפת לימון. מסננים, מחזירים לסיר ומנמיכים את הלהבה.

3

לצורך השוואת טמפ’ מעבירים מעט מן הנוזל הרותח לתערובת הקורנפלור, מערבבים ויוצקים חזרה לסיר. מערבבים כחצי דקה עד שהתערובת מסמיכה.

4

יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות להתייצבות. אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים.

5

מכינים את הסלק: מבשלים סלק במים שעה עד שעה וחצי לריכוך ומניחים להצטנן. חותכים לשישיות, מערבבים עם בלסמי וסילאן ומתבלים במלח ופלפל.

6

מרכיבים את המנה ומגישים: מורחים מהמלבי הקר על צלחת הגשה. מסדרים עליו סלק ועליו פרוסות דג. מתבלים במלח ופלפל ומזלפים שמן זית ומיץ לימון. יוצקים מעל כף יוגורט, מעטרים בעלי כוסברה, בצל ירוק, שאטה גרוס ופלפל צ’ילי טרי.