חשוב לבחור בעגבניות שבשרן מוצק והן לא בשלות מדי – תהליך ההתססה יגרום להן להתפרק. עגבניות בוסר ירוקות יביאו איתן חמיצות ונוקשות והאדומות של אמצע העונה יעניקו מתיקות ופירותיות.
להכנת המתכון הצטיידו בצנצנת בנפח 2 ליטר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חורצים איקס קטן בתחתית העגבניות.
2
ממיסים מלח וסוכר במעט מים רותחים, מוסיפים ליטר מים וחומץ ומערבבים.
3
מניחים 1/2 צרור שמיר בתחתית צנצנת מעוקרת בנפח 2 ליטר. מסדרים מעליו בצפיפות את העגבניות, שום, את המחצית הנותרת של השמיר, סלרי, עלי דפנה ופלפל אנגלי ודוחסים בצדדים חצאי צ'ילי.
4
יוצקים את נוזל הכבישה עד שהמים מכסים את התכולה, סוגרים את הצנצנת ומניחים על אדן החלון למשך יומיים (בחורף - ל-3 ימים). פעם ביום הופכים את הצנצנת. לאחר מכן מעבירים למקרר לשבועיים להשלמת הכבישה. העגבניות יישמרו בצנצנת במקרר לפני הפתיחה עד שנה, אחרי הפתיחה - עד חודש.