מתכון

עגבניות לחות

עגבניות לחות מתאימות כמעט לכל דבר: כריכים, פיצות, פסטות, תבשילי עוף או דג, סלטי ירקות, סלטי קטניות ועוד

אוקטובר 2019

הכי טובות למשימה הן עגבניות תמר – הן מוצקות, מתוקות, פירותיות וקלות לקילוף. לפני הצלייה אני זורה עליהן מעט אבקת סוכר – זה מאזן טעמים חמוצים ונותן לעגבניות מראה קטיפתי ובוהק יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכיסוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 120 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מרתיחים שפע מים בסיר גדול ומכינים קערה גדולה עם מי קרח.

3

חורצים איקס קטן בחלק התחתון של כל עגבנייה. חולטים את העגבניות במים הרותחים במשך כדקה ומעבירים מייד למי הקרח.

4

קולפים את העגבניות, חותכים לרבעים ומנקים מהזרעים.

5

מסדרים את רבעי העגבניות בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. מפזרים ביניהן ענפי תימין, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. בוזקים אבקת סוכר בעזרת מסננת צפופה בשכבה דקיקה.

6

אופים כשעתיים עד שהעגבניות מאבדות כ- 1/3 מנפחן אך לא מתייבשות. מעבירים לכלי אחסון ומוסיפים כ- 1/2 כוס שמן זית לכיסוי. שומרים במקרר.