הכי טובות למשימה הן עגבניות תמר – הן מוצקות, מתוקות, פירותיות וקלות לקילוף. לפני הצלייה אני זורה עליהן מעט אבקת סוכר – זה מאזן טעמים חמוצים ונותן לעגבניות מראה קטיפתי ובוהק יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכיסוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 120 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מרתיחים שפע מים בסיר גדול ומכינים קערה גדולה עם מי קרח.
3
חורצים איקס קטן בחלק התחתון של כל עגבנייה. חולטים את העגבניות במים הרותחים במשך כדקה ומעבירים מייד למי הקרח.
4
קולפים את העגבניות, חותכים לרבעים ומנקים מהזרעים.
5
מסדרים את רבעי העגבניות בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. מפזרים ביניהן ענפי תימין, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. בוזקים אבקת סוכר בעזרת מסננת צפופה בשכבה דקיקה.
6
אופים כשעתיים עד שהעגבניות מאבדות כ- 1/3 מנפחן אך לא מתייבשות. מעבירים לכלי אחסון ומוסיפים כ- 1/2 כוס שמן זית לכיסוי. שומרים במקרר.