מתכון

עוגיות טחינה

מערבבים את המרכיבים רק עד שנוצר בצק אחיד שאפשר להחזיק בכף היד ולעצב לכדורים

56,713 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגיות טחינה נימוחות. צילום: shutterstock
עוגיות טחינה נימוחות. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה קמח, אבקת אפייה, מלח, שקדים טחונים וסוכר כ־15 שניות. מוסיפים חמאה, טחינה, דבש ותמצית וניל וממשיכים לערבל במהירות נמוכה־בינונית 2־3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים רום אם רוצים ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.

2

שמים את השומשום בקערית. מרפדים שתי תבניות בניירות אפייה. מחממים תנור ל־180 מעלות.

3

מגלגלים את התערובת לכדורים קטנים. טובלים צד אחד של כל כדור בשומשום ומניחים בתבנית. משטחים מעט כל כדור.

4

אופים את העוגיות כ־8 דקות עד שהן מזהיבות קלות - העוגיות ייראו עדיין רכות ולא אפויות מספיק, אך זה בדיוק הזמן להוציא אותן מהתנור. מצננים.