מתכון

עוגיות נמסות על הלשון

ינואר 2020
19 דירוגים
עוגיות נמסות על הלשון מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
עוגיות נמסות על הלשון מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

הן פריכות מבחוץ אך נמסות על הלשון, והטעם שלהן מאוד עשיר על אף שאין בהן לא קמח, לא חמאה ולא ביצים

את חלק מן העוגיות ציפינו בגרגרי קינואה ואחרות בשומשום, כדי לקבל צנצנת עוגיות מעניינת יותר מבחינת המראה. אפשר להחליף את ממרח השקדים בטחינה וכך לשחק גם עם הטעמים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 165 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה דקה-שתיים לקבלת בצק במרקם של חול ים רטוב.

3

יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם מעט. מניחים קינואה או שומשום בצלחות עמוקות. טובלים את הכדורים בשומשום או בקינואה לציפוי. מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים של כ- 1 ס”מ.

4

אופים 25-20 דקות להזהבה. העוגיות רכות בצאתן מהתנור אך יתקשו לאחר הצינון.

5

שומרים בקופסה אטומה כשבועיים.