מתכון

עוגיות נשיקה

נובמבר 2019
2 דירוגים
עוגיות נשיקה. צילום: בועז לביא
עוגיות נשיקה. צילום: בועז לביא

גם טעימות וגם כיף לתת או לקבל אותן במתנה: לפניכם מתכון מיוחד לעוגיות נשיקה מקסימות

טיפ עיצוב: כל תיבת עץ המחולקת לתאים, כמו קופסה ששימשה לאחסון שקיות תה, אפשר לצבוע, לקשט ולהשתמש בה ככלי הגשה לעוגיות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למרנג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

הבצק

1

לשים את כל החומרים עד קבלת בצק פירורי. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בחותכן.

2

מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה קלה.

המרנג

3

ממסים את החלבונים והסוכר בבן מארי תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שרוב הסוכר נמס והתערובת חמימה למגע.

4

מעבירים את התערובת למערבל מזון ומקציפים במהירות גבוהה במשך 10 דקות עד שהקערה קרה למגע. אם רוצים נשיקות בצבעים מטפטפים לקערה מעט צבע מאכל ומקציפים במשך דקה נוספת.

5

מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים נשיקה על כל עוגייה.

6

אופים את העוגיות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-70-50 מעלות במצב טורבו.