מתכון

עוגיות סנדוויץ' ממולאות במוס חמאת בוטנים

נובמבר 2019
2 דירוגים
עוגיות סנדוויץ' ממולאות במוס חמאת בוטנים של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוגיות סנדוויץ' ממולאות במוס חמאת בוטנים של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

מעין סנדוויץ' משתי עוגיות חמאת בוטנים, שמקבלות ממד מלוח בזכות בוטנים מלוחים, וביניהן מוס חמאת בוטנים עדין

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למוס חמאת בוטנים

לעוגיות בוטנים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מוס חמאת בוטנים

1

שמים שוקולד לבן ו- 40 מ"ל (כ- 3 כפות) שמנת מתוקה בסיר. מניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומחממים על להבה בינונית עד שהשוקולד נמס. מערבבים לקרם חלק.

2

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים להיטמעות. מצננים את התערובת לטמפ' החדר.

3

מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה. מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד והבוטנים ואח"כ את יתרת הקצפת עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף ומקררים לפחות שעתיים. שומרים במקרר עד 3 ימים.

מכינים את עוגיות הבוטנים

4

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מערבבים בקערה סוכר חום, סוכר לבן, חמאה, חמאת בוטנים, תמצית וניל וביצה בעזרת כף עץ לתערובת אחידה.

6

מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מאחדים את שתי התערובות, מוסיפים בוטנים ומערבבים קלות לפיזור.

7

יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ (במשקל 30 גרם כ"א) ומניחים בתבנית במרווחים של 5 ס"מ (העוגיות כמעט מכפילות את נפחן באפייה).

8

אופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות מאוד במרכז (הן יתקשו בצינון). מצננים לחלוטין לפני שמוציאים את העוגיות מהתבנית. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.

לפני ההגשה מרכיבים את העוגיות

9

מזלפים מוס חמאת בוטנים על מחצית העוגיות ומכסים בשאר העוגיות.