מתכון

עוגיות פילו פריכות במילוי אגוזים וקינמון

שריינו בצד כמה שעות מכון כושר - העוגיות ממכרות באופן מרגיז

84,715 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

העוגיות המתפצחות הללו, עם הצליל שעושה נחמד באוזן, הן ארוחת הבוקר הקבועה של מיקי, לצד כוס קפה. אם תחליטו על נוהג דומה, שריינו בצד כמה שעות מכון כושר – העוגיות ממכרות באופן מרגיז

החומרים טבלת מידות ומשקלות

בצק:

מלית:

קישוט:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המלית בקערה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

3

מניחים זוג עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה, כשצידם הרחב כלפיכם. מברישים במחצית מכמות החמאה המומסת. מפזרים מחצית מכמות המלית בפס לרוחב העלים, במרחק 5 ס”מ מהקצה הקרוב אליכם, ומגלגלים לגליל. מברישים בעוד מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עם זוג עלי הפילו הנוספים ויתרת המלית.

4

מניחים את גלילי הפילו בתבנית, וחותכים לעוגיות ברוחב 3 ס”מ בעזרת סכין משונן.

5

אופים כ-17 דקות עד הזהבה. לקישוט, בוזקים מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות 10 ימים בצנצנת אטומה בטמפ’ החדר.

גיוון: מי שלא אוהב אגוזים, יחליף אותם בעוגיות טחונות או ברחת לקום ויוותר על הסוכר והקינמון. מי שאוהב אגוזים במיוחד, יקלה אותם מעט לפני הקיצוץ, דבר המדגיש את טעמם.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פילו מוכן.