מתכון

עוגיות פיצוחים

אוגוסט 2017
1 דירוגים
עוגיות פיצוחים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
עוגיות פיצוחים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

בטריפוליטאית קוראים להם דוואלה חבלה (רפואה להיריון) והן נחשבות כמאכל בריאות לנשים הרות וסגולה לבן זכר

פעם אמא שלי הכינה אותן רק משומשום ואגוזי מלך, אך עם הזמן היא הוסיפה עוד אגוזים וגם קורנפלקס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

 משמנים תבנית בגודל 30x20 ס”מ ומערבבים בקערה את כל סוגי האגוזים ושומשום.

2

מחממים סיר בעל תחתית עבה ומפזרים בו סוכר בשכבה אחידה. כשהסוכר מקבל גוון מייפל בהיר מערבבים בזהירות בכף עץ. כשהקרמל הופך ענברי מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים. מוסיפים את תערובת האגוזים ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי בקרמל. מסירים מהכיריים.

3

מוסיפים קורנפלקס, מערבבים ויוצקים בזהירות לתבנית. משטחים את פני משטח האגוזים המקורמלים שבתבנית בעזרת לקקן. מצננים חצי שעה וחותכים את משטח העוגה לריבועים בגודל 3 ס”מ בעזרת סכין משוננת.

4

העוגיות נשמרות עד חודש במקפיא ועד שבוע במקרר בקופסה אטומה, כשיריעת ניילון מפרידה בין שכבה לשכבה.