מתכון

עוגיות פרג ולימון

עוגיות פרג לימון. צילום: דניאל לילה
עוגיות פרג לימון. צילום: דניאל לילה

“זו עוגייה מאוד מפתיעה בטעמה,” אומר הקונדיטור נבו פרי. “אמנם יש אינספור עוגיות סבלה פריכות ומעולות, אבל שילוב של לימון ופרג עושה את הקסם.”

הוויטרינות בסניפי “בייקרי” מקבוצת R2M עמוסות עוגות מרהיבות, מקרונים בגווני פסטל ומאפי שמרים עסיסיים. בתוך השפע הצבעוני קל מאוד לפספס את העוגיות פשוטות המראה האלה, אבל הלקוחות הקבועים יודעים להתביית דווקא עליהן. “זו עוגייה מאוד מפתיעה בטעמה,” אומר הקונדיטור נבו פרי. “אמנם יש אינספור עוגיות סבלה פריכות ומעולות, אבל שילוב של לימון ופרג עושה את הקסם.”

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה מיץ לימון בסיר קטן על להבה נמוכה. מבשלים 3 דקות עד שהוא מתאדה מעט.

2

מוסיפים מחצית מכמות החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

3

מערבלים את יתרת החמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון, ביצה, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבלים עד להטמעת החומרים.

4

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ופרג בקערה נפרדת. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

5

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ. מסדרים את העיגולים בתבנית במרווחים של 2 ס”מ. מפזרים סוכר מעל.

7

אופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים אך עדיין נותרות בהירות במרכזן.

8

מצננים ושומרים עד 5 ימים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.