מתכון

עוגיות פרמזן קצח ושומשום

עוגיות מלוחות ופריכות שכיף לנשנש או להגיש לצד גבינות ויין

מאי 2020
עוגיות מלוחות עם גבינת פרמזן, קצח ושומשום של בת חן דיאמנט,  המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לובל
עוגיות מלוחות עם גבינת פרמזן, קצח ושומשום של בת חן דיאמנט, המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לובל

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים בצק:

1

שמים במכל מעבד המזון את כל החומרים למעט מים ומעבדים 2 דקות לקבלת בצק. מוסיפים מים ומעבדים כחצי דקה רק עד שהמים נטמעים והבצק נאסף לגוש אחד (עיבוד יתר פוגע במרקם).

2

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים אותו ליריעה בעובי 1 ס"מ.

מעצבים ואופים:

3

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

4

חותכים מהבצק עוגיות בקוטר של כ-2 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות עגול ומשונן מעבירים את העוגיות לתבנית במרווח של כ-1.5 ס"מ אחת מהשנייה.

5

מושחים את העוגיות בביצה טרופה, מפזרים מעליהן קצח, שומשום ופרמזן ומעבירים לתנור. אופים כ-35 דקות עד שהעוגיות משחימות. מצננים ואוכלים.