מתכון

עוגיות שוקולד ודיז'סטיף

דצמבר 2019
3 דירוגים
עוגיות שוקולד ודיז'סטיף של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
עוגיות שוקולד ודיז'סטיף של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

האלכוהול לא מתנדף מהעוגיות תודות לאפייה קצרה, שגם מבטיחה שהן יישארו נימוחות לאחר הצינון

הפרנה בראנקה, תזקיק עשבים מסתורי, קנה לו מעריצים רבים ברחבי העולם, שמכורים לטעם המריר שלו ושותים אותו בתום הארוחה כדי להקל על העיכול. מי שמסתייג מהטעם העשבוני יגלה שהשילוב עם שוקולד עושה לו רק טוב.

שימו לב – העוגיות זקוקות ל-3 שעות התייצבות במקרר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים, מוסיפים פרנה בראנקה ומערבבים שוב.

2

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כ-7 דקות לקצף תפוח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד המומס. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומגלגלים באבקת סוכר. מסדרים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ.

6

אופים כ-7 דקות עד שהעוגיות מתייצבות מעט. הן יישארו רכות בתום האפייה ויתייצבו בקירור. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד שבוע.