מתכון

עוגיות שוקולד מושלג

פברואר 2019
2 דירוגים
עוגיות שוקולד מושלג של אבה הנסן. צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
עוגיות שוקולד מושלג של אבה הנסן. צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

אבה הנסן מגיש מתכון לעוגיות שוקולד יפהפיות שכל אחד יכול להכין בבית

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממסים את החמאה והשוקולד (במיקרוגל או בבאן מרי - קערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים על הגז). מצננים.

2

מערבבים באטיות את הביצים והסוכר בקערה, ולאחר מכן מוסיפים תוך קיפול את תערובת השוקולד המצוננת.

3

מוסיפים לעיסה שהתקבלה אמרטו, שקדים טחונים, אבקת אפייה וקמח ומערבבים.

4

מניחים את העיסה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לחצי שעה לכל הפחות עד שהעיסה מתקשה. כשהעיסה מתקשה, קורצים ממנה כדורים בכפית, מניחים את כל הכדורים חזרה בתבנית ומכניסים למקפיא ללילה שלם.

5

למחרת שמים בקערה את אבקת הסוכר ומכניסים את כדורי העוגיות פנימה, כל פעם עשרה כדורים. לאחר שמצפים את העוגיות באבקת סוכר, מסדרים אותן (מיד, כי העוגייה נמסה מחוץ למקפיא) על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ברווחים של סנטימטר ביניהן.

6

אופים את העוגיות כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד שמתחילים להופיע סימני פיצוץ על גבי העוגיות. אם העוגיות לא נכנסות כולן במגש אחד, אין להכניס שני מגשים לתנור בבת אחת. את העוגיות שלא נכנסו במגש יש לשמור בהקפאה.

7

מאחסנים את העוגיות בקופסה אטומה לאחר האפייה. מומלץ להגיש את העוגיות ביום ההכנה או למחרת.