מתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים

עוגיות פאדג' רכות ועסיסיות, שעשויות מ- 1/2 ק"ג שוקולד (!) והמון אגוזים

19,406 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו

תוספת סוכר חום מייצרת מרקם עסיסי ולעיס במיוחד. למימוש פנטזיה מתוקה אישית שחקו עם סוגי השוקולד והאגוזים לפי הטעם.
שימו לב – בלילת העוגיות זקוקה לכשעה וחצי הקפאה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי וטורפים לתערובת חלקה עם מטרפה ידנית.

2

מערבלים ביצים, שני סוגי סוכר ודבש במיקסר עם וו גיטרה 2 דקות במהירות גבוהה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים אגוזים, שוקולד צ'יפס ושוקולד חלב ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את התערובת לעובי 2 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.

5

מחלצים את התערובת הקפואה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מגלגלים אותם לכדורים ומניחים חזרה בתבנית במרווחים של 4-3 ס"מ. מועכים מעט את העוגיות ומעבירים למקפיא למשך 15 דקות לפני האפייה.

6

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

7

אופים 13-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות במרכז.

8

שומרים עד 7 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר עם ניירות הפרדה בין שכבות העוגיות.