מתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים

ספטמבר 2019
4 דירוגים
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו

עוגיות פאדג' רכות ועסיסיות, שעשויות מ- 1/2 ק"ג שוקולד (!) והמון אגוזים

תוספת סוכר חום מייצרת מרקם עסיסי ולעיס במיוחד. למימוש פנטזיה מתוקה אישית שחקו עם סוגי השוקולד והאגוזים לפי הטעם.
שימו לב – בלילת העוגיות זקוקה לכשעה וחצי הקפאה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי וטורפים לתערובת חלקה עם מטרפה ידנית.

2

מערבלים ביצים, שני סוגי סוכר ודבש במיקסר עם וו גיטרה 2 דקות במהירות גבוהה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים אגוזים, שוקולד צ'יפס ושוקולד חלב ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את התערובת לעובי 2 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.

5

מחלצים את התערובת הקפואה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מגלגלים אותם לכדורים ומניחים חזרה בתבנית במרווחים של 4-3 ס"מ. מועכים מעט את העוגיות ומעבירים למקפיא למשך 15 דקות לפני האפייה.

6

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

7

אופים 13-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות במרכז.

8

שומרים עד 7 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר עם ניירות הפרדה בין שכבות העוגיות.