מתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס לבנות עם אגוזי מקדמיה

יולי 2017
עוגיות שוקולד צ'יפס לבנות עם אגוזי מקדמיה
עוגיות שוקולד צ'יפס לבנות עם אגוזי מקדמיה

גיוונים:
‏• מוסיפים לתערובת הקמח 1/2 פול טונקה מגורר, כפית אספרסו טחון (או כפית מתוכן קפסולה למכונת קפה) או נס קפה.
‏• מחליפים את אגוזי המקדמיה באותה כמות של קשיו או אגוזי לוז קלופים, קלויים ומומלחים.

מכינים מראש: בצק העוגיות הזה נשמר היטב במקפיא. לכן אני תמיד מכינה ממנו כמות כפולה, מקפיאה חצי ממנה ואופה כשמפלס העוגיות בצנצנת יורד.
בשלב הראשון של ההקפאה מסדרים את העוגיות על מגש. כשהן קפואות מעבירים אותן לשקית עם רוכסן. לחילופין מגלגלים את הבצק לגליל, עוטפים היטב בניילון נצמד ומקפיאים. כשעה לפני האפייה מעבירים את הבצק למקרר. אחרי שהבצק מפשיר קצת פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ואופים. בשיטה הזו יצאו עוגיות מעט דקות יותר מאלה שבתמונה ולכן כדאי לקצוץ את האגוזים דק יותר. גם זמן האפייה יתקצר ל-12-10 דקות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

3

שמים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים עוד כ-30 שניות (התערובת אמורה להישאר גושית ולא חלקה).

4

מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים שוקולד ואגוזים ומערבלים כ-10 שניות נוספות עד שהם מתפזרים בבצק.

5

מגלגלים מהבצק כ-20 כדורים בגודל כדור פינג-פונג, משטחים אותם בעזרת האצבעות ומסדרים בתבנית במרווחים.

6

אופים 20-15 דקות עד ששולי העוגיות יציבים ותפוחים מעט והעוגיות עדיין מעט רכות במרכזן. מצננים על רשת ושומרים עד 5 ימים בקופסה אטומה.