מתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס פיסטוק

מרץ 2020
2 דירוגים
עוגיות שוקולד צ’יפס פיסטוק של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
עוגיות שוקולד צ’יפס פיסטוק של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

שוקולד ופיסטוק זה שילוב מנצח. טיפות אחדות של צבע מאכל יעזרו להדגיש את הטעם הפיסטוקי

למרקם קראנצ’י במיוחד (וגם בשביל הטעם): מוסיפים לתערובת הבצק 100 גרם פיסטוקים קלופים (רצוי מומלחים).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבלים חמאה, מחית פיסטוק וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקרם אוורירי.

3

מוסיפים ביצים בהדרגה, ממשיכים עם הוספת תמצית פיסטוק או וניל וצבע מאכל (אם משתמשים) עד שנטמעים בחמאה.

4

מנפים לקערה אחרת קמח וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד לקבלת מרקם אחיד.

5

מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבלים קלות פנימה. אפשר לערבב ידנית.

6

מניחים בתבנית תלוליות מן התערובת בעזרת כף במרווחים של 2 ס”מ.

7

אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות זהובות.

8

מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהעוגיות מתקשות והופכות פריכות.