מתכון

עוגת בננות עם שברי שוקולד מריר

עוגת הבננות הזאת קרובה יותר ללחם בננות, אך עם כמה "פינוקים" בדמות קוקוס, שקדים טחונים, סירופ מייפל ושוקולד

אוגוסט 2019
עוגת בננות עם שברי שוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת בננות עם שברי שוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

2 תבניות אינגליש קייק 25 ס"מ

* לשילוב בתוך הבלילה בחרו את הבננות הבשלות ביותר. לקישוט השתמשו בבננות יפות ומוצקות.

* לגרסה טבעונית: מוותרים על הביצים. מערבבים 16 גרם (2 כפות) זרעי פשתן טחונים עם 70 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) מים ומשהים לחצי שעה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הפשתן במקום הביצים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה, כמו כן מוסיפים לאבקת אפייה 5 גרם (1/2 שקית) אבקת סודה לשתייה וכף חומץ לשיפור המרקם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבניות.

2

מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון סוכר וביצים במהירות גבוהה כ־8 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה מייפל, בננות מעוכות ושמן עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים, קוקוס ומלח ומערבלים עד שהם נטעמים בבלילה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים רק שהוא נטמע.

3

יוצקים את הבלילה לתבניות. מניחים מעל את פרוסות הבננות ומפזרים מעל סוכר דמררה.

4

 אופים כ־60 דקות עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש עם פירורים לחים. מאחסנים עד 3 ימים בכלי אטום במקום קריר ויבש או עד 5 ימים במקרר בכלי אטום.

עטיפת הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה, סטייליניג: עמית פרבר
עטיפת הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה, סטייליניג: עמית פרבר