אפיית עוגת גבינה בקדירה חוסכת את הצורך באמבט מים ליצירת אדים בתנור. הלחות נשמרת בתוך הקדירה המכוסה והעוגה מקבלת מרקם ייחודי. השימוש בגבינת לאבנה מעניק לעוגה טעם חמצמץ, מורכב ומעניין יותר. אפשר להגיש את העוגה חמה, כסופלה גבינה, או לצנן במקרר לילה ולהגיש כעוגת גבינה אפויה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים היטב קדירה בחמאה.
2
טורפים בקערה גדולה לאבנה, שמנת חמוצה, וניל, קורנפלור וחלמונים לתערובת אחידה.
3
מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון חלבונים ומלח לקצף אוורירי. מגבירים את מהירות המיקסר, מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף 3־4 דקות למרנג לא קשיח מדי.
4
מקפלים בעדינות את המרנג לתערובת הגבינה, מבלי לפגוע באווריריות, לבלילה אחידה.
5
יוצקים את הבלילה לקדירה ומיישרים. מכסים ואופים שעה, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות להשחמה.
6
מוציאים מהתנור ומגישים מיד כסופלה גבינה, או מצננים במקרר לילה שלם ומגישים כעוגת גבינה אפויה.