מתכון

עוגת גבינה עם פירורים

פברואר 2019
5 דירוגים
עוגת גבינה עם פירורים של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
עוגת גבינה עם פירורים של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

למי שלא יכול לעבור את ימי החג בלי עוגת גבינה פירורים שחייבים להמשיך וליישר, העוגה הזאת היא הפתרון

מצננים את הבצק לפחות שעתיים לפני האפייה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי:

לקרם פטיסייר:

לבצק ברטון פירורים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

קרם פטיסייר:

1

יוצקים את החלב לסיר קטן, חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה.

2

מערבבים במטרפה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.

3

יוצקים בהדרגה ותוך ערבוב קל את החלב הרתוח על תערובת החלמונים (השוואת טמפרטורות). מחזירים את כל תערובת הקרם לסיר.

4

תוך כדי בחישה נמרצת, מביאים לרתיחה את הקרם על אש בינונית. מוודאים שהקרם רותח ומבעבע ומוציאים אותו לקערה. מצננים היטב.

פירורים:

5

חותכים את החמאה לקוביות ומערבלים במערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר לתערובת אחידה.

6

מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה.

7

מוסיפים את תערובת הקמחים, אבקת האפייה והמלח ומערבלים קצרות עד שמתקבל בצק אחיד. מקררים לפחות שעתיים.

8

מרדדים את הבצק לשכבה דקה.

9

מכניסים לתבנית ואופים בחום של 165 מעלות במשך 50 דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר.

10

מוציאים, מצננים וגורסים את הבצק האפוי לפירורים במערבל עם וו גיטרה.

הרכבת העוגה:

11

מקציפים את השמנת המתוקה. כשהשמנת מוקצפת ותפוחה מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר. שומרים בצד.

12

מערבבים בקערה את הגבינות וקרם הפטיסייר.

13

ממסים את הג'לטין בחלב על פי הוראות היצרן ומערבבים מיד לתערובת הגבינות.

14

מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינות.

15

מפזרים בתחתית התבנית שכבת פירורים. יוצקים את תערובת הגבינות והשמנת עד מחצית גובה התבנית.

16

מפזרים על הקרם שכבת פירורים נוספת, ושוב שכבת תערובת גבינות, ומשלימים עם שכבת פירורים אחרונה.

17

מכסים ושומרים במקרר.