מתכון

עוגת גבינה עם ציפוי שמנת וקינמון

פברואר 2020
5 דירוגים
עוגת גבינה עם ציפוי שמנת וקינמון של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
עוגת גבינה עם ציפוי שמנת וקינמון של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר

בסיס העוגה מעוגיות לוטוס והציפוי עשיר בקינמון

כשהבנים שלי (יש לי שלושה) עזבו את הבית הם לקחו איתם את המתכון לעוגת גבינה של סבתא שרה, ובמשך הזמן יצרו לה גרסאות משלהם. זאת הגרסה של בני אלי, שמכין את הבסיס מעוגיות לוטוס ומתגבר את הציפוי בקינמון.

תבנית בקוטר 24 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס עוגיות לוטוס

לעוגת גבינה

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מעבדים עוגיות עם חמאה במעבד מזון לתערובת פירורית לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב לתחתית התבנית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.

מכינים את העוגה

2

מחממים תנור ל- 130 מעלות.

3

טורפים את כל החומרים במיקסר לתערובת חלקה ויוצקים לתבנית.

4

אופים כ-65 דקות או עד שהעוגה יציבה ורק המרכז (בקוטר של כ- 3 ס”מ) נשאר מעט רוטט.

מצפים וממשיכים לאפות

5

מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. מיישרים בעזרת גב של כף.

6

מחזירים את העוגה לתנור ל-5 דקות. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

7

שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים.