מתכון

עוגת גבינה עם קלתית מעוגיות קרמל וציפוי תותים

דצמבר 2015
2 דירוגים
עוגת גבינה עם קלתית מעוגיות קרמל וציפוי תותים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף
עוגת גבינה עם קלתית מעוגיות קרמל וציפוי תותים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף

מחליפים את בסיס הביסקוויטים בעוגיות קרמל מתובלות, מכינים מלית גבינה חמצמצה ומעטרים בתותים טריים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית:

למלית:

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הקלתית:

2

שמים עוגיות וחמאה מומסת במעבד מזון ומעבדים למרקם פירורי. משטחים בתבנית בשכבה אחידה.

3

אופים כ-10 דקות ומצננים לטמפ’ החדר.

מכינים את המלית ואופים שוב:

4

שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים לבלילה חלקה ונוזלית. יוצקים על הקלתית.מחזירים לתנור לכ-20 דקות נוספות, עד ששולי העוגה מתייצבים אך במרכזה היא עדיין רוטטת.

5

מצננים, מכסים ומקררים למשך לילה ואפילו יום.

6

לפני ההגשה מעטרים בתותים טריים שטופים היטב ופרוסים דק.

מה עוד מכינים עם עוגיות לוטוס?

  • מפוררים על תותים, מוסיפים קצפת ומגישים על תקן קינוח זריז וטעים.
  • מוסיפים לטרייפל במקום הבישקוטים (אבל לא מרטיבים בסירופ, כדי שלא ייהרסו).
  • מפוררים ומוסיפים לתערובת של כדורי שוקולד. מכינים בייבי קסטות.

טיפ: אם רוצים תותים מבריקים, מחממים מעט ריבת משמש (או ריבת תות מסוננת) עד שהיא נוזלית ומזגגים את התותים