מתכון

עוגת גבינה עשירה

נובמבר 2015
14 דירוגים
עוגת גבינה עשירה. צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה עשירה. צילום: דניאל לילה

שילוב של גבינה לבנה וגבינת שמנת יוצרים מלית יציבה וקטיפתית

תוספת של אינסטנט פודינג תורמת עוד ליציבות ולמרקם הנימוח. אפשר להכין את העוגה גם עם בסיס של בצק פריך (בכל ימות השנה), שאותו אופים לפני שמוסיפים את המלית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את המלית ואופים

2

מקציפים חלבונים וכוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב אך לא יבש. מעבירים לקערה אחרת.

3

שמים בקערת המיקסר גבינות, חלמונים, את הסוכר הנותר, אינסטנט פודינג וקורנפלור. מקציפים לתערובת אחידה.

4

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות ויוצקים לתבנית.

5

אופים כשעה עד שהעוגה מזהיבה אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו לפחות 3 שעות. מוציאים, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה.

מכינים את הציפוי

6

מקציפים את החומרים לקרם יציב, יוצקים על העוגה ומחליקים.