מתכון

עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז

פברואר 2019
2 דירוגים
עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

גם בפסח אין שום סיבה לוותר על ההנאות הקטנות של החיים, כמו למשל עוגת גבינה עם בסיס מפנק של בראוניז

שימו לב, חשוב לצנן את העוגה שעתיים לפני העיטור בקצפת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשכבת הגבינה:

לבסיס הבראוניז

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

בסיס בראוניז:

1

ממסים בבן מארי את השוקולד המריר והחמאה. מוסיפים סוכר וממשיכים לחמם בבן מארי עד שהסוכר נמס היטב.

2

מעבירים את התערובת לקערת המערבל ומערבבים במהירות. תוך כדי הערבוב מוסיפים את הביצים, הקמחים, אבקת האפייה והווניל.

3

מחממים תנור ל-165 מעלות. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מיישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל התבנית.

אפייה שלב א':

4

אופים כ-15 דקות עד שבסיס הבראוניז מתייצב אך לא נאפה בשלמותו.

שכבת הגבינה:

5

מערבבים במערבל את הגבינות והשמנת החמוצה. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים, הסוכר והפודינג.

6

מוסיפים למערבל תוך כדי ערבוב במהירות בינונית את הביצים בזו אחר זו, ואחריהן בהדרגה את החלמונים, תערובת הקמחים עם הסוכר והפודינג, ולבסוף את מיץ הלימון והווניל.

7

יוצקים את הבלילה לתבנית שבתחתיתה שכבת הבראוניז.

אפייה שלב ב':

8

מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 20 דקות, פותחים את דלת התנור כדי לשחרר את כל האדים וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין.

9

אופים 30 דקות נוספות.

10

מצננים כשעתיים, מחלצים מהרינג ומקררים.

ציפוי:

11

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הפודינג לקצף יציב. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר.

12

ממלאים את הקצפת בשק זילוף עם פייה קטנה ומקשטים את העוגה בקרם.