מתכון

עוגת גזר וצימוקים עם טונקה

דצמבר 2019
3 דירוגים
עוגת גזר וצימוקים עם טונקה של מיכל בוטון | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת גזר וצימוקים עם טונקה של מיכל בוטון | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט. התבלינים מעניקים לעוגת הגזר חריפות ודעתנות, ואילו הטונקה מושך לכיוון עדין יותר

לו מקל וניל ושקד היו עושים ילד ביחד, היה יוצא להם טונקה – תבלין דרום אמריקאי שמגיע בצורת פולים שחורים ומככב בקינוחים רבים. בדומה לווניל הטונקה יכול להיות שתלטן אם שמים ממנו הרבה, ולכן יש להשתמש בו במשורה.

שימו לב: המרקם של העוגה מאוד לח ועדין, ולכן יש להוציא אותה בעדינות מתבנית הבבקה או להשתמש בתבנית קפיצית.

תבנית קפיצית או בבקה בקוטר 28 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים צימוקים בכוס, יוצקים עליהם רום ומניחים למשך הלילה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

3

מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות לקבלת קצף תפוח ובהיר. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בזרם דק עד שנטמע. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ותבלינים ומערבלים רק עד שהם נטמעים.

4

מסננים את הצימוקים מהרום ומוסיפים אותם ואת הגזר לקערת המיקסר. מערבלים קלות עד שהם נטמעים. יוצקים את התערובת לתבנית.

5

אופים 40-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

6

שומרים בטמפ' החדר עד 4 ימים.