מתכון

עוגת דקואז פיסטוק עם גנאש ופירות אדומים

עוגה מרשימה וטעימה עם דקואז שהוא בעצם מרנג עם שקדים — קרוב-רחוק (ומוצלח יותר) של בצק הטורט

ינואר 2023
עוגת דקואז פיסטוק עם גנאש ופירות אדומים של איתי אלמוג, Bakery. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניה ויינר)
עוגת דקואז פיסטוק עם גנאש ופירות אדומים של איתי אלמוג, Bakery. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניה ויינר)

כאן הוספתי לו מחית פיסטוקים, זילפתי גנאש וסיימתי בתותים ואוכמניות (חברים ידועים של הפיסטוק). כדאי להצטייד בשני רינגים בקוטר 18 ס"מ, אבל אם אין — פשוט מזלפים את הדקואז לצורת שבלול באופן חופשי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש

לדקואז פיסטוק

להגשה

אופן ההכנה

מכינים גנאש

1

מניחים שוקולד בקערה. מרתיחים שמנת בסיר, יוצקים על השוקולד ומשהים 5 דקות. מערבבים לקרם חלק. מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך שעתיים לפחות עד שהגנאש נוח לזילוף (אחרי השימוש שומרים במקרר).

מכינים דקואז פיסטוק

2

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הרינגים בטיפת שמן. מניחים את הרינגים בתבנית.

3

מקציפים חלבונים עם סוכר למרנג יציב (כשמרימים את המטרפה, ה"שפיצים" של המרנג נותרים זקופים לגמרי).

4

מערבבים בקערה נפרדת שקדים טחונים, אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים ומקפלים לתוך המרנג.

5

מערבבים בעדינות 1/3 מהמרנג עם מחית פיסטוק. מקפלים לתוך יתרת המרנג.

6

מעבירים את הדקואז לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים ספירלה בתוך כל רינג (מן המרכז כלפי חוץ). מזלפים נשיקות קטנות סביב ההיקף, כשוליים. מפזרים בשוליים פיסטוקים קלופים שלמים.

7

אופים 20 דקות עד הזהבה. מצננים לטמפ' החדר ומחלצים את הדקואז לצלחות הגשה.

מרכיבים את המנה

8

מעבירים את הגנאש לשקית זילוף ומזלפים על הדקואז (או מורחים בסכין). שומרים מעט גנאש לקישוט. אם מכינים מראש, מכסים בשלב זה ושומרים במקרר עד יומיים. מסדרים מעל פירות אדומים, מזלפים עוד נשיקות גנאש ומגישים.