מתכון

עוגת טחינה

עוגה בחושה לא מתוקה מדי שמכינים עם קמח מלא ויוגורט ומנשנשים בלי רגשות אשם

עוגת טחינה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוגת טחינה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

לתבנית פרח או קוגלהוף מסיליקון בקוטר 24 ס"מ.

אפשר לשחק עם תוספות התיבול: להחליף את אגוזי המלך בפקאן או בלוז, להמיר את הסילאן במייפל או בדבש, לתבל בכף חוואיג' לקפה וכדומה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות.משמנים היטב את התבנית.

2

מערבלים ביצים עם סילאן וסוכר במיקסר כ-5 דקות, או עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים יוגורט, טחינה ושמן ומערבבים לתערובת אחידה.

3

מערבבים 2 סוגי קמח ואבקת אפייה הקערה נפרדת. מוסיפים לתערובת הטחינה ומערבבים, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

4

מערבבים את חומרי הציפוי בקערית.

5

מפזרים את חומרי הציפוי על בסיס התבנית המשומנת והדפנות ויוצקים את התערובת.

6

אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים הופכים את העוגה לצלחת הגשה ושומרים מכוסה מחוץ למקרר כ-3 ימים או שבוע במקרר.