מתכון

עוגת משמשים הפוכה

רוצו להכין את העוגה הזו, לפני שהמשמשים נעלמים מהמדף

55,621 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת משמשים הפוכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוגת משמשים הפוכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

מהר מהר, רוצו להכין את העוגה הזו, לפני שהמשמשים נעלמים מהמדף. אם פספסתם, לא נורא. גם פירות רכים לאכילה ישתלבו בה היטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לעוגה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מכינים את הבסיס

2

: מורחים את התבנית בחמאה ומפזרים מעל סוכר חום בשכבה אחידה. מסדרים חצאי משמשים בצפיפות, כשצידם החתוך כלפי מטה.

מכינים את העוגה ואופים:

3

מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין קמח ושמנת ומערבלים לתערובת אחידה.

5

יוצקים את המסה על המשמשים ומחליקים.

6

אופים 55-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת לתבנית, כיוון שהסוכר והחמאה עלולים לנזול החוצה בזמן האפייה).

7

מצננים היטב, מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה. שומרים במקרר עד 4 ימים.

אפשר להחליף את המשמשים בשזיפים, נקטרינות ואפילו אננס משומר