רינה וינקור היא אימו של אורי וינקור, מבעלי קפה Naima (יחד עם גראהם שפירו), שבעיר התחתית בחיפה . רינה אחראית על עוגת הסולת האהובה המוגשת במקום ועל מגולגלות הריבה והאגוזים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ מי ורדים:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות.
2
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח תופח, סולת ואבקת אפייה.
3
בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת קצב יציב.
4
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לתערובת הביצים חצי מתערובת הקמח ומטמיעים. מוסיפים שמנת חמוצה וחמאה רכה ומטמיעים. מוסיפים את יתרת הקמח ואת מיץ התפוזים ומערבבים במהירות גבוהה כ-2 דקות עד שהתערובת אחידה ותפוחה קלות.
5
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בשמן ניטרלי ואופים במרכז התנור (בחלק התתתון יותר) המחומם 30-40 דקות עד שהעוגה זהובה-שחומה.
בינתיים מכינים סירופ סוכר:
6
בקלחת מבשלים כוס מים וכוס סוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערבות מסמיכה קלות (לא להסמיך יותר מדי). מסירים מהאש ומוסיפים 4 כפות מי ורדים או מי זהר.
מסיימים את הכנת העוגה ומגישים:
7
כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מצננים קלות ויוצקים עליה בעודה חמימה את סירופ הסוכר. מפזרים פיסטוקים מעל ומגישים.