מתכון

עוגת סולת של קפה נעימה

עוגת הסולת של קפה "נעימה" החיפאי היא העוגה המושלמת ליד הקפה. היא דחוסה, לחה וארומטית - משהו בין בסבוסה ללילות ביירות. התאהבנו!

אוקטובר 2022
עוגת סולת של קפה נעימה. צילום: מרב סריג
עוגת סולת של קפה נעימה. צילום: מרב סריג

רינה וינקור היא אימו של אורי וינקור, מבעלי קפה Naima (יחד עם גראהם שפירו), שבעיר התחתית בחיפה . רינה אחראית על עוגת הסולת האהובה המוגשת במקום ועל מגולגלות הריבה והאגוזים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ מי ורדים:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח תופח, סולת ואבקת אפייה.

3

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת קצב יציב.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לתערובת הביצים חצי מתערובת הקמח ומטמיעים. מוסיפים שמנת חמוצה וחמאה רכה ומטמיעים. מוסיפים את יתרת הקמח ואת מיץ התפוזים ומערבבים במהירות גבוהה כ-2 דקות עד שהתערובת אחידה ותפוחה קלות.

5

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בשמן ניטרלי ואופים במרכז התנור (בחלק התתתון יותר) המחומם 30-40 דקות עד שהעוגה זהובה-שחומה.

בינתיים מכינים סירופ סוכר:

6

בקלחת מבשלים כוס מים וכוס סוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערבות מסמיכה קלות (לא להסמיך יותר מדי). מסירים מהאש ומוסיפים 4 כפות מי ורדים או מי זהר.

מסיימים את הכנת העוגה ומגישים:

7

כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מצננים קלות ויוצקים עליה בעודה חמימה את סירופ הסוכר. מפזרים פיסטוקים מעל ומגישים.