מתכון

עוגת פיסטוקים ירוקה

ספטמבר 2020
עוגת פיסטוקים ירוקה. צילום: shutterstock
עוגת פיסטוקים ירוקה. צילום: shutterstock

עוגה בצבע ירוק עם טעם כיפי של פיסטוק וארומה של הדרים, שעושה כבוד למוצאה הסיציליאני

הצבע חשוב לא פחות מהטעם, לכן חפשו פיסטוקים בצבע ירוק עז. פיסטוקים בצבע חאקי עגום אפשר לתגבר עם מחית פיסטוקים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.

2

טוחנים דק פיסטוקים וחצי כוס סוכר במעבד מזון (הסוכר ימנע מהפיסטוקים להפוך למחית). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים יחד בכמה פולסים.

3

מקציפים חמאה עם 1/2 כוס סוכר במיקסר עם בלון הקצפה 4-3 דקות עד שנוצרת תערובת רכה ותפוחה. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול ומוודאים שכל אחת נטמעה לפני הוספת הבאה. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת.

4

מוסיפים לסירוגין חלב ואת תערובת הפיסטוקים ומערבלים לתערובת אחידה. אם משתמשים במחית פיסטוקים, מוסיפים אותה בשלב זה. יוצקים את הבלילה לתבניות.

5

אופים כ-40 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים בטמפ' החדר. שומרים מכוסה היטב בניילון נצמד עד שבוע.