מתכון

עוגת פסיפלורה בחושה

מרץ 2016
1 דירוגים
עוגת פסיפלורה בחושה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת פסיפלורה בחושה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

דבש הפסיפלורה מוסיף טעם לעוגה וגם תורם לעסיסיות שלה

  • 2 עוגות בתבניות אינגליש קייק באורך 25 ס”מ או לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ
  • 1 שעה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מקציפים ביצים, סוכר, קליפת תפוז ווניל במיקסר כ-5 דקות לקצף תפוח ובהיר.

3

מערבבים בקערה מס’ 2 חמאה עם שמן לתערובת אחידה, מוסיפים אותה לקצף ומקפלים לתערובת אחידה.

4

מערבבים בקערה מס’ 3 קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ובקערה מס’ 4 - שמנת חמוצה ומיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקמח מקערה מס’ 3 ואת תערובת השמנת מקערה מס’ 4 לסירוגין ובהדרגה לקצף שבקערת המיקסר ומקפלים ידנית בעזרת מרית. כשהמסה אחידה, מוסיפים דבש פסיפלורה ומערבבים.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית או לתבניות.

6

אופים 35 דקות לתבניות אינגליש קייק ו-45 דקות לתבנית עגולה עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.

7

אפשר לצקת מעל מעט דבש פסיפלורה.

דבש פסיפלורה של ברי סייג
למה? גם כאשר העונה מסתיימת תמיד הוא מוכן וזמין במקרר ומשמש למגוון מתכונים: לקינוחים, לעוגות וגם לסלטים ולבשר. זה אפילו מתאים כבסיס לגזוז.
מאיפה הרעיון? ניסוי וטעייה. אני משוגע על פסיפלורה ושיחקתי לא מעט עם הפרי הזה. המתכון התחיל בתור רוטב והתפתח למעין רכז, שמזכיר דבש במרקמו.
איך זה עובד? מסננים את תוכן הפרי, מחזירים חלק מן הגרעינים ומבשלים עם הרבה סוכר עד למרקם הרצוי.
ומה יוצא בסוף? נוזל מרוכז, מעט דליל יותר מדבש והכי חשוב – עם טעם עז של פסיפלורה.
ראו הוזהרתם: בסוף הבישול ייווצר קצף לבן. מסירים אותו ביסודיות עד שנותר נוזל מבריק וחלק.
איך שומרים? בצנצנת מעוקרת במקרר עד חצי שנה.

מתכון לדבש פסיפלורה:

חומרים לצנצנת של ליטר אחד:
תוכן פרי מ-30-25 פסיפלורות (כ-1/2 ק"ג)
350 גרם (¾1 כוסות) סוכר לבן

  1. מסננים את תוכן הפרי לתוך סיר קטן ומוסיפים 1/3 מהגרעינים שסיננו.
  2. מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות למרקם של דבש דליל מעט (106 מעלות במדחום סוכר). מקפים את הקצף הלבן שנוצר.
  3. מצננים לטמפ’ החדר ומעבירים לצנצנת או לבקבוק מעוקרים. שומרים במקרר עד חצי שנה.