מתכון

עוגת קאפקייק שוקולד ענקית

יוני 2019
2 דירוגים
עוגת קאפקייק. צילום: דניאל לילה, עיצוב: אוריה גבע
עוגת קאפקייק. צילום: דניאל לילה, עיצוב: אוריה גבע

רות אוליבר הכינה עוגת קאפקייק ענקית, שסחטה קריאות התפעלות וחוסלה עד הפירור האחרון

חפצים ענקיים או מיניאטוריים שובים את לב הילדים. את העוגה אופים בתבנית ייעודית המורכבת משני שקעים שאפשר למצוא בחנויות מתמחות. או שמוותרים על צורת הקאפקייק ואופים בשתי קומות (ראו גיוון).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגנאש שוקולד מריר

לקרם שוקולד לבן

לא חובה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קרם שוקולד לבן

1

ממיסים שוקולד, חלב וחמאה במיקרוגל או בקערה מעל בן מארי ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים כשעתיים לפחות במקרר, ועדיף לילה.

2

לפני ציפוי העוגה מעבירים את התערובת הקרה לקערת מיקסר. מוסיפים מסקרפונה, שמנת מתוקה וצבע מאכל (לקבלת הצבע הרצוי) ומקציפים במהירות בינונית כמה דקות לקבלת קרם יציב.

3

מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר עד הציפוי. אם רוצים קרם יציב במיוחד, מוסיפים שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג בתחילת ההקצפה.

מכינים את העוגה

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית הקאפקייק.

5

מערבבים סוכר, קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה. טורפים בקערה אחרת ביצים, חלב ושמן בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים מים רותחים בהדרגה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים ידנית או במטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבניות הקאפקייק — 2/3 לבסיס והיתר לכיפה.

6

אופים כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב. מחלצים את הבסיס והכיפה מהתבנית ומניחים על רשת צינון. את הבסיס כדאי להניח הפוך — זה יקל על הציפוי.

7

מכינים גנאש שוקולד מריר ומצפים את הבסיס: ממיסים שוקולד במיקרוגל או בקערה מעל בן מארי. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים היטב. מצננים כ-15 דקות בטמפ' החדר כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית מדי. יוצקים את הגנאש על הבסיס ומצפים מכל הצדדים. מצננים היטב.

מרכיבים את העוגה ומקשטים

8

הופכים את הבסיס המזוגג בשוקולד כך שחלקו התחתון כלפי מטה ומורחים על חלקו העליון את שאריות הגנאש או מעט מקרם השוקולד הלבן. מניחים מעל את הכיפה ומהדקים מעט להדבקה. מזלפים את קרם השוקולד הלבן בספירלות מהחלק התחתון מעלה ומקשטים בסוכריות צבעוניות.

גיוון: אפשר כמובן להכין את העוגה בתבנית רגילה. כדי לקבל עוגה מרשימה מכינים עוגת קומתיים שמרכיבים משתי עוגות, שאותן מניחים זו על גבי זו. כל קומה מצפים בקרם בצבע אחר. הכמויות במתכון יספיקו לאפיית שתי הקומות: אחת בתבנית בקוטר 20 ס"מ והשנייה בתבנית בקוטר 22 ס"מ. אופים את שתיהן בדיוק לפי ההוראות במתכון. לאחר הצינון מצפים את העוגה הגדולה בגנאש שוקולד מריר מכל צידיה, מניחים עליה את העוגה הקטנה ומצפים בזהירות בקרם שוקולד לבן. מקשטים ומגישים.