מתכון

עוגת שוקולד ושזיפים

יוני 2020
עוגת שוקולד ושזיפים של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף
עוגת שוקולד ושזיפים של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף

עוגת שוקולד לחה, דחוסה ועסיסית שמכילה תועפות שזיפים מיובשים, עוגיות קרמל מתובלות בקינמון ורום שמלהיט את החך

תבנית בקוטר 24 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשימון התבנית

לעיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכסים שזיפים במים פושרים ומשרים כ-15 דקות. מסננים, סוחטים את השזיפים וקוצצים לחתיכות עבות.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

משרים עוגיות לוטוס בחלב כ-5 דקות עד שהן נמסות לתוך החלב. מוסיפים את השזיפים הקצוצים ומערבבים בעזרת מזלג. מוסיפים קקאו, סוכר, ביצים, רום וקליפת לימון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

משמנים תבנית בחמאה ומקמחים. יוצקים את התערובת לתבנית.

5

אופים כ-40 דקות עד שהשוליים נראים אפויים והמרכז עדיין רוטט.

6

מצננים את העוגה ומפזרים עליה אבקת סוכר.