מתכון

עוגת שוקולד נימוחה

יוני 2017
4 דירוגים
עוגת שוקולד נימוחה. צילום: דניאלה לילה
עוגת שוקולד נימוחה. צילום: דניאלה לילה

נמצא הקינוח האולטימטיבי לכל אירוע: עוגת שוקולד פשוטה ועשירה במרקם קרמי, כזאת שמתאימה לכל גיל

הרבה שוקולד וחמאה, 10(!) ביצים שמוקצפות הרבה זמן עם סוכר ומעט קורנפלור, כל אלה מייצרים עוגה אפויה במרקם קרמי.

לתבנית פיירקס בגודל 40×27 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את העוגה: 

1

ממיסים שוקולד, חמאה וחלב במיקרוגל.

2

מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית.

3

מערבלים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר במיקסר כ-2 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קורנפלור וכשהוא נבלע, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

4

מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר בקערת מיקסר נקייה ויבשה כ-5 דקות לקצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד והחלמונים. יוצקים לתבנית.

5

אופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מצננים.

מצפים:

6

מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים על העוגה. שומרים במקרר ומגישים בטמפ' החדר.