מתכון

עוגת שוקולד צ'אנקי קוקוס עם קרם

עוגה כיפית עם הפתעות ומרקמים שיוצרים תחושה של עוגה מושקעת מאוד

דצמבר 2015
עוגת שוקולד צ'אנקי קוקוס עם קרם
עוגת שוקולד צ'אנקי קוקוס עם קרם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצ’אנקי (שכבת פתיתי קוקוס בשוקולד):

לקרם קוקוס:

לבסיס:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הצ’אנקי

1

ממיסים שוקולד וחלב במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים קוקוס ומערבבים. מעבירים למקרר עד שהתערובת מתקשה.

מכינים קרם קוקוס

2

מקציפים שמנת מתוקה, חלב קוקוס, סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב. מוסיפים פתיתי קוקוס ומערבבים. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד השימוש.

מכינים את הבסיס ואופים

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

4

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים במהירות לתוך הבלילה ביצים אחת-אחת ומקפידים להטמיע כל ביצה לחלוטין לפני שממשיכים. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית. מוציאים את קערת הצ’אנקי שוקולד-קוקוס מהמקרר ובעזרת שתי כפיות יוצרים כדורים קטנים מן התערובת ומפזרים על פני הבלילה באופן אחיד.

6

אופים 20-15 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא מעט לח. מצננים.

מצפים, מקררים ומגישים

7

מורחים את קרם הקוקוס על העוגה. מקררים למשך הלילה. מפזרים פתיתי קוקוס קלוי לפני ההגשה.