מתכון

עוגת שושנים עם קרם קינמון

פברואר 2016
עוגת שושנים עם קרם קינמון. צילומים: יח"צ
עוגת שושנים עם קרם קינמון. צילומים: יח"צ

לגיוון:
במקום לחלק את הבצק לשני חלקים, מגלגלים אותו לגליל ארוך מאוד. חוצים את הגליל לאורכו וקולעים לצמה (בדומה לקליעה של קראנץ). מהצמה הארוכה מכינים שבלול, מניחים ברינג או תבנית עגולה כדי שהעוגה תשמור על צורתה ואופים.
את אותו בצק ניתן למלא בפסטו, עגבניות מיובשות, גבינות ועשבי תיבול וליצור קראנץ מלוח.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

לבצק:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים לקערת המערבל את כל החומרים, פרט לחמאה והמלח ולשים עם וו לישה במהירות איטית.

2

כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן נטמעות בבצק. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל כ-3 דקות.

3

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.

4

מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת מירקם אחיד.

5

מחלקים את הבצק לשניים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.

6

מרדדים כל חלק למלבן באורך 40x20 ס"מ.

7

מורחים על כל מלבן חצי מהמלית ומגלגלים לרולדה (גליל).

8

מחלקים כל רולדה לפרוסות עבות (בעובי של כשתי אצבעות). משכיבים את הפרוסות עם רווח בתבנית עגולה.

9

מתפיחים שעה, מברישים בביצה טרופה ומקשטים בסוכר לבן.

10

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב.