מתכון

עוגת שיש יוגורט ודובדבנים

עוגה ביתית עם טעמים עדינים של דובדבנים וחמיצות יוגורט ולימון. מעולה לשבת בבוקר או לקפה של אחרי צהריים

10,074 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת שיש יוגורט ודובדבנים של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת שיש יוגורט ודובדבנים של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

פשוט מניחים על השיש ומיישרים, ואחר כך הופכים את התבנית ישר לפה בשביל לא לפספס אף פירור מהשטרויזל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשטרויזל

לעוגה

אופן ההכנה

מכינים את השטרויזל

1

מערבלים חמאה, סוכר וקמח במיקסר עם וו גיטרה לתערובת פירורית. מעבירים למקרר עד האפייה.

מכינים את העוגה

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. משמנים ומקמחים את התבניות.

מכינים את מחית הדובדבנים

3

טוחנים 1 כוס דובדבנים, מסננים ושומרים את המחית.

4

מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים.

5

מקציפים ביצים, סוכר וקליפת ליים לתערובת בהירה ותפוחה ומקפלים פנימה את היוגורט.

6

ממסים חמאה, שוקולד לבן ותמצית וניל בפולסים במיקרוגל או בבאן מארי ומקפלים לתערובת הביצים. מוסיפים לתערובת הביצים מחצית מתערובת הקמח ומקפלים להטמעה. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הקמח ומקפלים לבלילה אחידה.

7

מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מבלילת העוגה, מוסיפים את מחית הדובדבנים ומערבבים לקבלת תערובת ורודה. מוסיפים את יתר הדובדבנים (או פירות היער) ומערבבים.

8

יוצקים לכל תבנית מחצית מהתערובת הלבנה עד למחצית מגובה התבנית. יוצקים מעל מחצית מהתערובת הוורודה עד לגובה 2/3 מהתבנית. מחדירים סכין עד לתחתית כל תבנית ומניעים אותה לאורך ולרוחב ליצירת שיוש. מפזרים־מפוררים מעל את השטרויזל.

9

אופים כ־50 דקות עד שהעוגות זהובות ויציבות וקיסם שננעץ בהן יוצא יבש עם פירורים לחים.