מתכון

עוגת שכבות של מרנג קוקוס ונוטלה ביתית

מרץ 2021
עוגת שכבות של מרנג קוקוס ונוטלה ביתית של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
עוגת שכבות של מרנג קוקוס ונוטלה ביתית של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

קוקוס ושוקולד הם מחומרי הגלם המובילים בגזרת האפייה בחג הפסח. פה יצרתי מגדל של מרנג קוקוס וקרם שוקולד לוז מופלא

אפשר לחתוך את העוגה מראש לקוביות קטנות או להשאיר אותה כעוגה מלבנית ולפרוס לפרוסות דקות בהגשה. קרם השוקולד נהדר גם למריחה על מצות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרנג קוקוס

לקרם שוקולד אגוזי לוז ביתי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את שכבות הקוקוס

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים קוקוס טחון, קמח אורז, קמח קוקוס וחצי מכמות הסוכר (100 גרם) בקערה ומניחים בצד.

2

מקציפים במיקסר חלבונים וקרם טרטר במהירות בינונית. לאחר דקה מוסיפים את המחצית הנותרת של הסוכר (100 גרם) וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב וגמיש.

3

מקפלים בעדינות את תערובת הקוקוס והקמח לקציפת החלבונים. מורחים את מרנג הקוקוס בתחתית התבנית בשכבה אחת חלקה וישרה. מכניסים לתנור ואופים 15 דקות. פותחים את התנור ובודקים אם המרנג יציב. אם הוא קפיצי אופים כמה דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מניחים מעל התבנית מגבת נקייה כדי שלא יתפתח קרום והמרנג יתייבש, ומניחים 10 דקות לצינון והתגבשות. הופכים את התבנית מעל תבנית אחרת מרופדת בנייר אפייה ומקלפים את נייר האפייה בזהירות.

4

חותכים את העוגה ל־4 מלבנים שווים (רצוי להשתמש בסרגל).

מכינים נוטלה ביתית

5

טוחנים את כל החומרים בבלנדר כ־5 דקות. עוצרים, מנקים את דפנות הבלנדר וממשיכים לטחון לתערובת חלקה. אם אין בלנדר טוחנים באותו אופן במעבד מזון.

מרכיבים ומגישים

6

מניחים מלבן מרנג קוקוס בצלחת הגשה, מורחים מעליו קרם שוקולד בצורה אחידה, מניחים מלבן מרנג קוקוס נוסף ושוב מורחים קרם. חוזרים על הפעולות עם יתר המרנג ומסיימים בשכבת קרם. מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות (אפשר גם להשאיר בחוץ) ומגישים. העוגה נשמרת עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.