מתכון

עוגת תפוזים וקוקוס

2 דירוגים
עוגת תפוזים וקוקוס. צילום: shutterstock
עוגת תפוזים וקוקוס. צילום: shutterstock

עוגה ביתית חורפית שכיף להתכרבל איתה על הספה. התפוזים נותנים לעוגה חמיצות עדינה והקוקוס מאזן ומעשיר את המרקם

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן.

2

מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 7 דקות לקבלת קצף יציב.

3

טורפים חלמונים בקערה נוספת עם 1/2 כוס סוכר, שמן, מיץ וקליפת תפוזים לקבלת תערובת אחידה ותפוחה מעט.

4

מערבבים קוקוס, קמח ושקדים בקערה שלישית. מאחדים את תכולתה עם תערובת החלמונים ומקפלים פנימה את קצף החלבונים. יוצקים לתבנית.

5

אופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

6

העוגה תישמר כמה ימים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה או עטופה בניילון.