מתכון

עוף טנדורי של שף הלל תווקולי

מנה הודית מנצחת המשלבת נתח עוף עסיסי בתיבול טנדורי עם תבשיל כרובית ותפוחי אדמה בוויניגרט קארי

7,203 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2010
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

נתח supreme הוא בעצם מחצית מחזה עוף עם עצם, עור והחלק העליון של הכנף. החיתוך מצריך מיומנות, אבל אם אתם אוהבים אתגרים תוכלו לנסות בבית. אפשר להחליף את הנתח בסטייק פרגית, שהוא אמנם פחות יפה, אבל ממש עסיסי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ראיטה אלו-גובי

לוויניגרט קארי

להגשה:

אופן ההכנה

1

מתבלים את נתחי העוף בתערובת טנדורי ומניחים במקרר ל-4 שעות.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות.

אופים את תפוחי האדמה: 

3

מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ואופים כ-40 דקות עד להתרככות. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומצננים. מורידים את טמפ' התנור ל-180 מעלות.

מכינים ויניגרט:

4

 טוחנים את כל חומרי הוויניגרט במעבד מזון עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.

מכינים את העוף:

5

 מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את העוף עם הצד של העור כלפי מטה עד שהעור קריספי ושחום. הופכים כך שצד העור כלפי מעלה ומניחים על כל נתח מחצית מכמות החמאה. מעבירים לתבנית ואופים 8 דקות עד שהעוף מזהיב מכל הצדדים.

מכינים את הראיטה ומגישים:

6

 קולפים את תפוחי האדמה וקורעים לחתיכות בגודל ביס.

7

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את תפוחי האדמה וכרובית כ-3 דקות מכל צד להזהבה. מסירים מהכיריים, מצננים מעט ומערבבים עם שאר חומרי הראיטה.

8

יוצקים לצלחת הגשה 2 כפות ויניגרט קארי ומניחים עליו ראיטה ונתח עוף. מסדרים על העוף מעט מתערובת העלים ומפזרים שומשום.