מתכון

עוף בלימון כבוש, אריסה וסלסת פסיפלורה

ההשריה בפסיפלורה מרככת את העוף ואחריה הוא עובר טיגון וציפוי באריסה ולימון כבוש שמוסיפים מעטה פריך וצבע יפהפה

726 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
עוף בלימון כבוש, אריסה וסלסת פסיפלורה של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
עוף בלימון כבוש, אריסה וסלסת פסיפלורה של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

הפסיפלורה התאזרחה אצלנו יפה והפכה למרכיב מוכר בכל מטבח, לרוב בהקשר של קינוח. אני משתמש בה גם למשרה וגם כרוטב של עוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשרה

לציפוי

למטבל פסיפלורה

אופן ההכנה

1

מכינים את המשרה: מערבבים חרדל ופסיפלורה בקערה רחבה, מוסיפים נתחי עוף ומערבבים עד שהם נעטפים במשרה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשרים 1/2 שעה לפחות ועד לילה במקרר.

2

מכינים את המטבל: מערבבים את מרכיבי המטבל בקערה עד לקבלת מטבל אחיד.

3

מכינים את העוף: מחממים שמן לטיגון עמוק. מערבבים את מרכיבי הציפוי בקערה רחבה. מקמחים את נתחי העוף בקורנפלור ומטגנים כ־4 דקות עד שהם משחימים (ומקבלים גוון של שניצל). מעבירים למסננת בעזרת כף מחוררת.

4

משאירים את נתחי העוף במסננת ל־1/2 דקה (רק כדי להיפטר מעודפי שמן), ממליחים, מעבירים לציפוי ומערבבים עד שהנתחים נעטפים בציפוי. אוכלים חם לצד המטבל.