מתכון

עוף במרינדה אסייתית

דצמבר 2018
7 דירוגים
עוף במרינדה אסייתית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף במרינדה אסייתית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

אנחנו אוהבים עוף. כאן הוא מקבל טעמים אסייתים מתקתקים שקשה לעמוד בפניהם

רצוי להשרות את העוף שעתיים שלוש במקרר ואפשר גם ללילה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה.

2

מכניסים לקערה עמוקה את העוף ויוצקים מעליו את המרינדה. משרים לפחות 2-3 שעות (אפשר גם לילה במקרר).

3

מעסים היטב את העוף במרינדה ומניחים אותו בתבנית אפייה. מחממים תנור מראש ל-250 מעלות, וצולים את העוף רבע שעה. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות שעה נוספת.

להגשה

4

קולים מעט את השומשום במחבת ומצפים את העוף בשומשום הקלוי, מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.