מתכון

עוף במרינדה מזרחית עם זעתר מקומי

דצמבר 2018
3 דירוגים
עוף במרינדה מזרחית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף במרינדה מזרחית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

זעתר, טימין, שום ורוזמרין. כל אלו גורמים לעוף להיות ארומתי וטעים במיוחד

שימו לב, יש להשרות את העוף שעתיים-שלוש (אפשר גם ללילה במקרר).

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה.

2

מכניסים לקערה עמוקה את העוף ויוצקים מעליו את המרינדה. משרים לפחות 2-3 שעות (אפשר גם לילה במקרר).

3

מחממים תנור ל-250 מעלות,

4

מעסים היטב את העוף במרינדה ומניחים אותו בתבנית אפייה.

5

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות שעה נוספת. לאחר כשעה מוציאים ומגישים חם.