מתכון

עוף במרינדה של פפריקות, שום ורוזמרין

נובמבר 2019
2 דירוגים
עוף במרינדה של פפריקות, שום ורוזמרין של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
עוף במרינדה של פפריקות, שום ורוזמרין של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

העוף הזה נעטף למשך 24 שעות במרינדה של פפריקות, שמעניקה לו מתיקות, חריפות וטעם מעט מעושן

אחר כך הוא מבלה 3 שעות במעשנת, שממנה הוא מגיח עסיסי מאוד. אם אין מעשנת, אפשר גם לצלות על הגריל עם מכסה ולקבל תוצאה טיפה אחרת. שימו לב: לפני הצלייה כדאי לנקות מעט (בעזרת הידיים) את עודפי המרינדה מהעוף כדי שלא תיחרך.

הצעת הגשה: מגישים את נתחי העוף בתוך עלה חסה עם מעט מיונז מעל.

שימו לב – מכינים מרינדה יום מראש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים שמן, 3 סוגי פפריקה, שום ורוזמרין בקערה גדולה. מניחים את העוף בקערה ומושחים אותו במרינדה מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 24 שעות.

2

כשעתיים לפני הצלייה או העישון מוציאים את העוף מהמקרר.

3

מוציאים את העוף מהמרינדה (מסירים מעט את עודפי המרינדה) ומתבלים במלח ופלפל.

4

מעבירים את העוף למעשנת ל- 3 שעות או שמניחים על גריל לוהט וצולים עם מכסה כ- 20 דקות מכל צד עד שהעוף רך ושחום.