מתכון

עוף במרינדת לימון ונענע

דצמבר 2018
5 דירוגים
עוף במרינדת לימון-נענע של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף במרינדת לימון-נענע של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

עוף חמוץ מתוק שכולם יאהבו. מה שהופך אותו למושלם בארוחות משפחתיות. אם נשארות שאריות הוא יהיה נפלא גם ביום שלמחרת בתוך כריך

זמן השרייה של שעתיים-שלוש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכניסים לקערה עמוקה את הלימון הכבוש ויוצקים מעל את הלימונדה. מוסיפים ג׳ינג׳ר, למון גראס, נענע ושום. מערבבים ומוסיפים סומאק, מלח, פלפל שחור ופפריקה.

2

מכניסים את העוף למרינדה ומעסים אותו היטב. מניחים במקרר לשעתיים-שלוש.

3

מחממים תנור ל-250 מעלות, מניחים את העוף בתבנית ויוצקים סביבו את נוזלי המרינדה. צולים רבע שעה ומנמיכים את החום ל-180. אופים כשעה ורבע נוספות.

להגשה

4

מוציאים את העוף ומניחים על צלחת הגשה. מעטרים בלימונים כבושים ועלי נענע קצוצים.