מתכון

עוף בעשן לימוני

ספטמבר 2019
1 דירוגים
עוף בעשן לימוני של קרן אלה גפן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
עוף בעשן לימוני של קרן אלה גפן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

איך מעשנים עוף בבית? מסתבר שלא חייבים מעשנת ייעודית ואפשר לעשות זאת גם עם גריל גז סטנדרטי

לא חייבים מעשנת יעודית כדי לעשן עוף בבית. אפשר להסתפק בגריל גז רגיל (עם מכסה תואם) ובקופסת עישון שמוכרים בחנויות לציוד גריל וקמפינג. לא מצאתם קופסה כזאת? גם רדיד אלומיניום יעשה את העבודה (ראו הנחיות בגוף המתכון). חוץ מזה תזדקקו לשבבי עץ (חפשו באינטרנט או בחנויות לציוד גריל). אל תדלגו על השריית השבבים במים, אחרת הם יהפכו לאפר מהר מדי ולא ייצרו מספיק עשן.

4 טיפים למעשן המתחיל
1. כמות שבבי העץ הנחוצה משתנה מגריל לגריל. מומלץ להתייעץ עם ספק השבבים.
2. לעוף יש טעם ניטרלי, שסופח אליו בכיף טעמים רבים. אחרי ההשריה אפשר להתחיל לשחק עם התיבול, למשל סילאן ופפריקה, רוטב ברביקיו, חרדל ודבש ועוד.
3. גם את התבלינים והעשבים שמוסיפים לשבבי העץ אפשר לגוון. במקום העשבים המופיעים במתכון לעיל אפשר להשתמש ב- 3-2-ענפי רוזמרין או 1/2 צרור תימין או 3-2 מקלות קינמון.
4. במהלך הצלייה/עישון כדאי לפתוח מדי פעם את המכסה ולוודא שהאש בשליטה ולא ישירה על העוף.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

לתיבול העוף

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה. שמים עוף בקופסה שתואמת את גודלו ויוצקים עליו את המרינדה עד לכיסוי. אם יש צורך מוסיפים מים, ועל כל ליטר מים מוסיפים 40 גרם מלח גס. מכסים במכסה תואם ומעבירים למקרר לשעה לפחות ורצוי יותר (עד 8 שעות).

2

ממלאים מים בגיגית ומשרים שבבי עץ, עשבי תיבול וענף עץ לימון למשך שעה.

3

שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים עם נייר סופג.

4

מערבבים את התבלינים בקערה קטנה ומעסים אל תוך העוף. משאירים בטמפ' החדר.

5

מדליקים גריל גז — רק את הלהבה החיצונית, כך שבמרכז הגריל יהיה מספיק מקום להניח את העוף בלי מגע ישיר עם אש. מביאים לטמפ' של 100 מעלות.

6

מסננים את שבבי העץ והענפים ומעבירים לקופסת עישון. אם אין, מניחים את השבבים ועשבי התיבול על יריעה גדולה של רדיד אלומיניום, מגלגלים לצורת נקניק, הדוק וסגור בקצוות, ומנקבים 3-2 חורים בעזרת שיפוד לאורך ה"נקניק". מניחים את קופסת העישון או את נקניק רדיד האלומיניום תחת הרשת במרכז הגריל, סמוך ללהבה אבל לא עליה.

7

מניחים את העוף במרכז, מקפידים שלא יהיה מגע ישיר עם האש, מכסים וצולים שעתיים-שלוש.

8

פותחים את מכסה הגריל. מדליקים את הלהבה המרכזית למקסימום חום וצולים 3 דקות מכל צד עד להשחמה. מגישים חם.