מתכון

עוף ברוטב סצ'ואן

דצמבר 2018
3 דירוגים
עוף ברוטב סצ׳ואן של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף ברוטב סצ׳ואן של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

עוף חריף מתוק מטוגן וצלוי. הטיגון נותן לו את הפריכות המשגעת והצלייה את העסיסיות

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

להגשה

לציפוי

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים בסיר רוטב סויה, רוטב צ׳ילי, רוטב טריאקי, שום, ג׳ינג׳ר ופלפל סצ׳ואן. מוסיפים כוס מים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.

3

ממשיכים לבשל לצמצום הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות ומניחים בצד.

4

מערבבים בקערית את הקורנפלור והקמח. בקערית נוספת טורפים את הביצים. מצפים את העוף מכל הצדדים בתערובת הקורנפלור והקמח, ואז טובלים בביצים הטרופות.

5

מטגנים את העוף במחבת מכל הצדדים, עד לקבלת מעטפת חיצונית זהובה.

6

מכניסים את העוף לתבנית וצולים בתנור החם במשך שעה. לאחר כשעה מוציאים את העוף, מורחים אותו ברוטב מכל הצדדים ומכניסים אותו שוב לתנור ל-15 דקות נוספות.

להגשה

7

מוציאים את העוף ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים מעל בוטנים קצוצים, בצל ירוק וכוסברה.