מתכון

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

ינואר 2019
6 דירוגים
העוף של סבא אנטוניו של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
העוף של סבא אנטוניו של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

משיחת הרוטב מתחת לעור העוף, ולא רק עליו, מתבלת ומוסיפה עסיסיות גם לבשר עצמו, שנוטה להישאר הרבה פעמים חסר טעם

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערית עשבי תיבול, שום, שמן זית, מלח ופלפל עד לקבלת רוטב אחיד. מושחים את הרוטב בעדינות בין עור העוף לבשרו. מושחים את העוף גם מבחוץ בשארית הרוטב.

2

מחממים תנור ל־250 מעלות. שמים תפוחי אדמה בסיר חרס או בתבנית, מניחים מעל את העוף השלם ופרוסות לימון, סוגרים או מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים כשעה וחצי. פותחים את הסיר או מסירים את הרדיד וממשיכים לאפות עד שהעוף משחים.