מתכון

עוף מטוגן עם רוטב אמזו חמוץ־מתוק-טורי קארה

אוגוסט 2019
4 דירוגים
טורי קארה- עוף מטוגן עם רוטב אמזו חמוץ מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
טורי קארה- עוף מטוגן עם רוטב אמזו חמוץ מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

כמו השניצל לישראלים כך הטורי קארה ליפנים - מנה שילדים מתים עליה ואפשר למצוא בכל בית

להבדיל מהגרסה המערבית, בסגנון היפני העוף מושרה במרינדת סויה מתובלת לפני הטיגון. אחרי ההשריה העוף עובר טיגון כפול כשהוא מצופה בעמילן, וכך נוצר מעטה פריך ופנים רך. בגרסה זו השניצל מוגש עם רוטב יפני חמוץ-מתוק שמתאים מאוד לקיץ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

לרוטב אמזו

להגשה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מרינדה ומשרים את העוף

1

מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה רחבה, מוסיפים את העוף ומעסים את המרינדה לתוכו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־1/2 שעה לפחות.

מכינים את הרוטב

2

מרתיחים את כל מרכיבי הרוטב למעט הקורנפלור בסיר קטן. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים דקה־שתיים לקבלת רוטב סמיך ומבריק. מסירים מהאש ומוסיפים את הפלפלים.

3

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את נתחי העוף 3־4 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים בצד ל־5 דקות.

4

מחממים שוב את השמן (ל־180 מעלות אם יש לכם מדחום) ומטגנים את העוף עוד 2 דקות. מחממים את הרוטב ומגישים לצד העוף. אפשר גם להגיש לצד מיונז ורבעי לימון.