מתכון

עוף ממולא בבשר, אורז ושקדים ברוטב זעתר

ינואר 2020
1 דירוגים
עוף ממולא בבשר, אורז ושקדים ברוטב זעתר של רעות עזר. צילום: דור קדמי
עוף ממולא בבשר, אורז ושקדים ברוטב זעתר של רעות עזר. צילום: דור קדמי

העוף מקל קצת על הכבדות של התבשיל הארוך והוא נותר עסיסי בזכות המלית העשירה, הירקות ונוזלי הבישול.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־100 מעלות.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הבצלים כרבע שעה עד להשחמה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומטגנים עוד 2 דקות. מצננים.

3

ממלאים את העוף במלית וקושרים אותו היטב בעזרת חוט קשירה. מפזרים על העוף מלח ופלפל. מניחים את העוף בתבנית רחבה ועמוקה ומניחים סביבו את השומר והכרשות.

4

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומורחים על העוף והירקות. יוצקים ציר עוף או מים ואוטמים את התבנית בנייר אפייה וברדיד אלומיניום.

5

מעבירים את התבנית ללילה בתנור (10 שעות לפחות).